Monumentaal schilderwerk

Als u thuis komt heeft u geen zin om u zorgen te maken. Thuis is de plek waar ontspanning bovenaan moet staan. Zonder stress over kieren of slecht houtwerk. Goed onderhoud van deuren en ramen verdient daarom de aandacht van een vakman.

Advies monumentaal schilderwerk

Bij dit soort oude gebouwen is het belangrijk om het schilderwerk in goede conditie te houden. Wij adviseren daarom ook om het eens per jaar grondig na te laten lopen, zo voorkomt u schade en kan een grote restauratie voorkomen worden.

Een regelmatige onderhoudscyclus levert een goede bijdrage aan de conditie van het schilderwerk en kan bovendien de levensduur van het hout van uw ramen, deuren, kozijnen etc. aanzienlijk verlengen. Dat is mooi meegenomen. Tenslotte is een huis al duur genoeg!

Specialisme

Schilderwerk bij monumentale panden is een vak apart. Wij zien dit als een mooie uitdaging omdat elk monumentaal pand uniek is. Het is maatwerk en verdient een optimale conditie.

De houtkwaliteit van oude gebouwen is heel anders dan van huizen die later zijn gebouwd. Daar moet je de juiste kennis voor in huis hebben. Schilder Hans heeft dat!

Wij weten hoe we om moeten gaan met problemen die zich voor kunnen doen bij oude en monumentale panden.

Rijksmonumenten

In Nederland zijn er ruim 60.000 Rijksmonumenten. Al die monumenten worden beschermd en er is meestal subsidie beschikbaar voor restauraties en onderhoud. Daar staat tegenover dat er alleen met een vergunning van Burgemeester en Wethouders iets kan worden gewijzigd.

Voor de schilderklussen van monumentale panden geldt dat in bijna alle gevallen de oorspronkelijke stijl helemaal behouden moet blijven. Schilder Hans zal dit te allen tijde in acht nemen en we zijn gespecialiseerd in het restaureren van verschillende elementen.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter in het contactformulier en we nemen binnen 48 uur contact met u op.