Interieurfolie

Nieuw bij Schilder Hans is het toepassen van interieurfolie!

In een handomdraai een nieuwe uitstraling van uw keuken, trap, deuren, wanden, badkamer, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te realiseren met een mooie interieurfolie.

Met een breed scala aan folies die gemaakt zijn van een soort PVC, kunt u uw ruimte volledig naar wens een nieuwe sfeer geven met een lange levensduur. Gaat u van landelijk naar chique? Of van strak naar industrieel?

Voordelen interieurfolie

Het gebruik van interieurfolie brengt grote voordelen met zich mee zonder dat de kosten enorm oplopen.

Het gebruik van een interieurfolie veroorzaakt geen stof, geen geluidsoverlast, en geen stank. Ideaal als u dit vergelijkt met een keukenverbouwing waarbij de keuken gesloopt moet worden met alle bijkomende overlast. 
Maar ook als u te maken heeft met allergieën is een interieurfolie een fantastische oplossing in uw woning om toch aan uw woonwensen te kunnen voldoen.

Neem rustig een kijkje bij de foto´s om de projecten te bekijken die al gerealiseerd zijn en laat u inspireren!

Mocht u graag meer informatie willen of advies over het restylen van uw huis neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met u meedenken en kunnen u verschillende folies laten zien en voelen.

Aandachtspunten interieurfolie

Wij geven garantie op de folies die we aanbrengen, Hieronder staat een stukje beschreven waar u wel rekening mee dient te houden als u kiest voor een interieurfolie binnenshuis.

De folie is geschikt voor dagelijks gebruik. Echter is het wel van belang het oppervlak met zorg te behandelen, zoals bij elk oppervlak:

  • Als u direct met een mes op de folie snijdt, kan er natuurlijk schade ontstaan. Daarom is het gebruik van een snijplank altijd aan te raden.
  • De folie is hittebestendig tot 110°C, maar er zijn keukenaccessoires die nog heter worden. Over het algemeen staat dit vermeld in de gebruiksaanwijzing van de keukenaccessoires. De veilige keuze is om altijd een onderzetter te gebruiken bij hete containers. Hier een klein voorbeeld: een snelkookpan kan temperaturen tot 130°C bereiken en deze kan bij direct contact een markering achterlaten die de zelfhelende functie van de folie niet aankan. Ook het warmtegeleidingsvermogen van bepaalde materialen varieert. Zo warmt een buitenkant van metaal of emaille bijvoorbeeld sneller op en ontstaat er meer warmte dan verwacht.
  • Het oppervlak is getest op interacties met sterke middelen zoals cola, azijn en zoutzuur tot 10%, maar vlekken moeten nog steeds worden verwijderd en mogen niet permanent uitdrogen. Als sommige vlekken langer dan een dag worden geabsorbeerd, kan een rand verschijnen die moeilijker te reinigen is. Zo’n alledaags ongelukje mag zeker niet langer dan 48 uur blijven liggen. Rode wijn of tomatensaus moeten altijd snel schoongemaakt worden.
  • Let ook op met kaarsvet. Vermijd de was direct op het oppervlak, want wie dit ooit op een fineer heeft ervaren, kan zich zeker herinneren dat de was een vette laag achterlaat.

Advies

De indeling van de decoren in toepassing en krasbestendigheid is een aanbeveling van ons, omdat we alle decoren in hun eigenschappen en belasting kennen. We hebben van elk decor de exacte details en uitleg.

Natuurlijk kan een delicaat decor ook gebruikt worden op een door ons niet aanbevolen oppervlak, maar hiermee zal dan wel rekening gehouden moeten worden bij het gebruik van het oppervlak. Zo wordt bijvoorbeeld een glanzend decor dat op de vloer wordt verwerkt en met schoenen wordt belopen, sneller door stenen of hakken bekrast dan een betonnen decor. Kies er dan voor om niet met schoenen binnen te lopen of kies voor een ander decor.

Onze zorg is om te communiceren dat de folie geschikt is voor dagelijks gebruik, maar niet onverwoestbaar is. Daarom moet het net als elk ander oppervlak met zorg behandeld worden. Grove nalatigheid maakt geen deel uit van een normale behandeling en valt niet onder onze garantie. 

Wilt u meer weten over het toepassen van interieurfolie? Laat uw gegevens achter in het contactformulier en we nemen binnen 48 uur contact met u op.